B&B Villa Kromhout; hoe dichter bij Dordt hoe leuker het wordt

Auteur: Jorine de Bruin
17 februari 2022
B&B Villa Kromhout; hoe dichter bij Dordt hoe leuker het wordt

Villa Kromhout is een Bed & Breakfast in Dordrecht. Dit volledig ingerichte appartement heeft een sauna, luxe badkamer, heerlijk bed en uitgebreide keuken. Kom genieten in de tuin en wandel zó het centrum van historisch Dordrecht in.

“In 2015 kochten we ons huis aan het Kromhout”, vertellen Simon en Winny te Kloese, de eigenaren van Villa Kromhout. “We hebben iedere centimeter verbouwd en de begane grond fungeerde in het begin als een XXL opslag. Dat was natuurlijk zonde, maar alles op zijn tijd. Toen we uiteindelijk toe waren aan die verbouwing, moesten we eerst de funderingspalen laten controleren.” Dat is volgens de B&B-eigenaren een ‘dingetje’ in Dordrecht. “Hierdoor moest de hele vloer eruit. Het voordeel was dat ze daardoor in het hele huis en in de Bed & Breakfast meer dan 100 jaar oude vloerplanken hebben verwerkt, die toen bloot kwamen te liggen. Je ziet ze onder andere terug in de meubels en de deur van de badkamer. We wijzen onze gasten hier dan ook met trots op.”

“Vervolgens konden we de vloer isoleren en van vloerverwarming voorzien. Daarna kwam de verdere indeling van het appartement. We hebben zoveel mogelijk met bestaande materialen gewerkt en gezocht naar slimme opbergmanieren. Zo hebben we een extra bed onder het podium waar het bed op staat en liggen allerlei klusspullen netjes verborgen onder de badkamer van de Bed & Breakfast.”

Openluchtmuseum

“We kochten dit huis omdat onze kinderen naar school gingen in Dordrecht, terwijl wij in Barendrecht woonden. Na 2,5 jaar heen en weer reizen, besloten we toch maar de overstap te wagen en in het mooie Dordrecht te gaan wonen.”

Dordrecht is een stad met historie. “Ik vind het altijd op een openluchtmuseum lijken, zo mooi! Daarnaast zijn er op loopafstand van B&B Villa Kromhout diverse restaurants, koffietentjes, musea en bioscopen. Schouwburg de Kunstmin bevindt zich zelfs op een steenworp afstand. Wij genieten ook altijd enorm van de natuur om Dordrecht heen. De Biesbosch of het Wantijpark zijn favoriet. In de zomermaanden zijn er (normaal gesproken) veel leuke festivals en evenementen.”

Honeymoon

“Onze gasten zijn heel divers. We krijgen zowel vrouwen die op een vriendinnen- of zussenuitje zijn, maar ook stellen van alle leeftijden en saunaliefhebbers. Soms krijgen we bezoek van mensen op de fiets, mensen die tijdelijk in de buurt werken of pas getrouwde paren die hun honeymoon bij ons komen vieren. Die diversiteit vinden we heel erg leuk!”

“Wat we van veel van onze gasten terugkrijgen is dat ze de sfeer van Villa Kromhout heel fijn vinden. Mensen voelen zich snel thuis. De sauna is voor veel van onze gasten ook een absoluut pluspunt en de tuin aan het water zorgt eveneens voor enthousiasme.”

Ontbijt

Villa Kromhout levert geen standaard ontbijt, omdat het appartement een volledig uitgeruste keuken heeft waar je je eigen ontbijt kunt maken. Ook zijn er diverse horecagelegenheden in de directe omgeving. “Mensen die toch graag een ontbijtje van ons willen, kunnen dat bijboeken. Wij verzorgen dan met liefde een uitgebreid ontbijt.”

Handgeschreven

Gasten kunnen heerlijk lang blijven, want de uitcheck is pas om 11.30 uur. Na een uitgebreid afscheid gaan Simon en Winny daarna aan de slag met wassen, soppen, stofzuigen en dweilen. “Ik schrijf altijd een handgeschreven kaartje en zet wat lekkers neer voor de volgende gasten die vanaf 13.30 uur weer welkom zijn.” Bij aankomst ontvangen gasten een aantal streekproducten en diverse leuke tips om hun verblijfsperiode zo prettig mogelijk te maken.

Vaste gasten

“Wat ik altijd heel fijn en bijzonder vind, is dat we in de relatief korte tijd dat we open zijn (anderhalf jaar), al veel vaste gasten hebben. Bijvoorbeeld een heel lief stel uit Limburg die zó gek op Dordt werd, dat ze er zijn gaan wonen. Of een jonge vrouw die een keer kwam omdat ze een lekkage had. Ze vond het zó fijn dat ze bijna iedere maand wel een keertje kwam. Dat vind ik het grootste compliment!”

Villa Kromhout heeft een eigen website met boekingsmogelijkheid en ze zijn aangesloten bij bedandbreakfast.nl en Airbnb. “Dat bevalt prima, al lopen de systemen soms wel door elkaar en ben ik bang voor dubbelboekingen. Je moet wel goed blijven opletten.”

Simon en Winny omschrijven het gastenverblijf in de volgende vijf woorden: Gastvrij, thuisgevoel, warm, ontspanning en rust. “Dit zijn de woorden die onze gasten het meeste gebruiken.”

Hoe dichter bij Dordt, hoe leuker het wordt! Wij ontvangen je graag bij Villa Kromhout als onze gast.

www.villakromhout.nl

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws