B&B Weteringhof; tot rust komen in de natuur en aan het water

Auteur: Jorine de Bruin
5 augustus 2021
B&B Weteringhof; tot rust komen in de natuur en aan het water

B&B Weteringhof bevindt zich midden in Nationaal Park Weerribben Wieden. Gasten kunnen hier genieten van de rust, het groen, het water dat niet uit deze omgeving weg te denken is + flora en fauna. Gasten die van wandelen, fietsen, varen, rust en ruimte houden zijn hier aan het juiste adres.

De eigenaren van B&B-Weteringhof, Margreet & Ivo, zijn beide opgegroeid in deze omgeving en hebben altijd tegen elkaar gezegd dat ze mensen graag wilden laten kennismaken met dit gebied. Toen ze op zoek gingen naar een ander huis kwam de mogelijkheid op hun pad om een B&B te openen. “We woonden in de oude binnenstad van Blokzijl in een mooie karakteristieke woning. Maar met postzegeltuintje. We waren op zoek naar meer ruimte en hebben toen ons huis te koop gezet. Eén van de eerste huizen die wij bezichtigden was een woning met de mogelijkheid om een B&B te beginnen. We hebben toen dit huis niet gekocht, maar daarmee werd wel onze wens weer aangewakkerd, deze wens was al eerder aanwezig, om een B&B op te zetten. Toen kwamen we onze huidige woning tegen, mét de mogelijkheid om een gastenverblijf te beginnen. We zijn er nog altijd enorm blij mee.”

Flora & fauna

B&B Weteringhof is geopend sinds 10 mei 2021. “We hebben dus alleen nog maar een voorseizoen gedraaid. De gasten die we al hebben mogen ontvangen waren voornamelijk natuurliefhebbers, zoals vogelaars en wandelaars. We denken dat dit in het voorseizoen in ieder geval een wat oudere doelgroep is, maar onlangs hebben we ook al een paar keer jongere gasten mogen ontvangen, waaronder een vriendengroep van onze eigen leeftijd. Voor alle leeftijden is hier genoeg te doen. We wonen midden in Nationaal Park Weerribben Wieden. Gasten kunnen hier genieten van de rust, het groen, het water dat niet uit onze omgeving weg te denken is en de flora en fauna. Wat wil je nog meer?”

Gasten van B&B Weteringhof hebben toegang tot een grote tuin met terras aan het water. “Gasten vinden dit fantastisch”, aldus de gastvrouw en gastheer van de B&B. “Onlangs hadden we nog een gast die graag mocht vissen en hij vond het geweldig dat hij daar nu niet eens de deur voor uit hoefde. Een ander voordeel van aan het water wonen is dat gasten ook hun eigen boot of kano’s kunnen meenemen. De Weerribben vanaf het water ontdekken is zeker een van de dingen die je gedaan moet hebben als je hier bent geweest. Uiteraard kunnen wij onze gasten ook in contact brengen met een voor ons bekend bootverhuurbedrijf.”

Ontbijt

“We hebben er bewust voor gekozen om geen ontbijt aan te bieden, maar aan de gasten zelf de keuze te laten wat ze willen eten en hoe laat ze willen eten. Dit omdat we zelf liever ook niet aan een tijd vastzitten als we ergens overnachten. In beide appartementen, we verhuren een twee- en een vierpersoonsappartement, zit daarom een compleet ingerichte keuken met oven en magnetron. Gasten kunnen bijvoorbeeld ’s ochtends op de fiets stappen naar Blokzijl om warme broodjes te halen, maar de meesten nemen hun eigen boodschappen mee. Eén van onze gasten vertelde dat hij blij met deze ontbijtkeuze was, aangezien hij al voor 6 uur op stond om vogels te gaan spotten. Nu kon hij zelf zijn ontbijt maken voordat hij wegging.”

Schoonmaakrondje

“Naast de B&B werken wij allebei nog fulltime. We hebben een schoonmaakpoule die ons helpt met de schoonmaak en deze helpen wij vaak op onze vrije dagen. ’s Avonds doen we altijd nog een schoonmaakrondje. Zit er afval in de prullenbakken of liggen er vieze handdoeken, dan zorgen we voor een schone vervangende set. Bij mooi en warm weer doen we nog even een rondje door de tuin om planten water te geven en op te ruimen en maken dan vaak even een praatje met onze gasten die vaak nog tot laat genieten in de tuin. En dat is natuurlijk wel waar we het voor doen; het persoonlijke contact met de gasten en de tips geven die voor hen van toepassing zijn.”

Margreet & Ivo delen graag een leuke anekdote die ze met gasten hebben meegemaakt. “Gasten gaven bij ons aan dat ze ’s nachts wakker waren geworden van een monotoon geluid en hierdoor niet konden slapen. Ze dachten dat het een onvindbare telefoon moest zijn welke af en toe trilde of dat de drukriolering in storing was getreden. Totdat wij ’s avonds de roerdomp hoorden, toen was het ons wel duidelijk wat de overlast veroorzaakte. Er huisvestte een paartje roerdompen in het natuurgebied tegenover ons. En een roerdomp maakt een monotoon bromgeluid. Alsof er inderdaad een telefoon op trilstand overgaat. We liepen naar de gasten toe en toevallig hoorde we de roerdomp nog een keer. Is dit het geluid? ‘Ja, dat klopt!’. Dit is nou een roerdomp, die maakt dat geluid! ‘Aaaa, een geluid van de natuur dus, even wennen voor ons stadse mensen.’”

Feedback

Qua boekingssystemen maakt de accommodatie gebruik van bedandbreakfast.nl en natuurhuisje.nl. “Maar we merken ook dat veel gasten rechtstreeks naar onze website komen. Die gaan onder andere op de kaart in dit gebied zoeken en komen dan uiteindelijk bij ons uit.”

Wat maakt het gastenverblijf tot een prettige B&B? We horen van veel gasten, dat het aan niets ontbreekt. We hebben met zorg de inventaris samengesteld en zijn vooral ook heel praktisch ingericht. We hebben een potje in onze hal staan waar onze gasten feedback in kunnen stoppen als er iets ontbreekt. Daarnaast hebben we een grote kast met boeken en spelletjes. We hebben het huiselijk en gezellig ingericht. Veel gasten nemen de fiets mee, ze kunnen deze bergen in onze schuur, waar ze de sleutel van krijgen.”

Margreet en Ivo omschrijven B&B Weteringhof met vijf kernwoorden:

Groen - groene omgeving, groene accenten in inrichting (van buiten naar binnen)

Groot - ruim 40m2 en 60m2 (twee- en vierpersoonsappartement) en riante tuin met terras aan het water

Gastvrij - bijvoorbeeld een kannetje appelsap als welkomstgeschenk en bloemetjes op tafel (beiden uit eigen tuin)

Compleet - met keuken-, bed-, en badtextiel en ingerichte keuken met oven en magnetron en de allereerste boodschappen zoals koffie, thee en toiletpapier

Rust - vanwege de kleinschaligheid en locatie midden in Nationaal Park Weerribben Wieden.

Welkom bij B&B Weteringhof!

www.weteringhof.nl

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws