Betalingsproblemen door Booking.com aan verhuurders blijven aanhouden

Auteur: Redactie
OTA's Digitaal Ondernemen 8 augustus 2023
Betalingsproblemen door Booking.com aan verhuurders blijven aanhouden Het pas geopende kantoor van het boekingsplatform in Amsterdam

Verschillende verhuurders die hun accommodaties aanbieden op Booking.com worden nog steeds geconfronteerd met problemen bij het ontvangen van hun beloofde betalingen. Dit komt door problemen met het betalingssysteem van het bedrijf, dat sinds kort onderhoud ondergaat. Deze vertragingen zetten sommige ondernemers financieel flink onder druk.

Exploitanten van diverse accommodaties, zoals hotels en bed & breakfasts, ervaren frustratie nu ze al meerdere weken wachten op de betalingen voor boekingen die via de website zijn gedaan. Het betalingsverkeer werd tussen 1 en 11 juli stilgelegd vanwege technisch onderhoud. Dit resulteerde in het niet kunnen uitbetalen van vergoedingen aan accommodatieverstrekkers voor gasten die vanaf eind juni hadden uitgecheckt.

Booking.com had aanvankelijk beloofd om de achterstallige betalingen uiterlijk op 24 juli uit te voeren. Echter, zelfs na twee weken wachten, melden veel ondernemers nog steeds geen enkele betaling te hebben ontvangen van het boekingsplatform. Hoewel het precieze aantal getroffen verhuurders niet duidelijk is, beweren sommigen dat ze hun betalingen wel hebben ontvangen.

In reactie op de situatie verklaarde het platform aan RTL Nieuws dat de betalingen hun prioriteit hebben. Een woordvoerder erkende de ongemakken en de impact van het onderhoud, met name in deze drukke periode van het jaar. Het bedrijf benadrukte dat het grootste deel van de betalingen inmiddels is hervat, maar dat er nog steeds een kleine groep verhuurders is die te maken heeft met vertragingen.

De vertragingen in de betalingen zorgen voor toenemende zorgen onder getroffen verhuurders, die hopen op een spoedige oplossing van de betalingsproblemen om hun financiële situatie weer op orde te krijgen.

Overig nieuws