De battle tussen twee steden

20 maart 2013
De battle tussen twee steden

Utrecht start een 'battle' tegen Amersfoort op Facebook. Vijf dagen kunnen deelnemers berichten plaatsen op Facebook en zo bewijs leveren waarom zij Utrecht dan wel Amersfoort gezelliger vinden.

*Utrecht versus The World*
Na vijf dagen wordt bepaald welke stad heeft gewonnen. De battle Utrecht versus Amersfoort is de eerste in een reeks met de naam ‘Utrecht versus The World’ en is een initiatief van Taskforce Innovatie Utrecht in samenwerking met Toerisme Utrecht.

*Ambassadeur van de stad*
Utrecht versus The World is bedoeld om mensen buiten Utrecht op een speelse en vernieuwende manier te laten zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Carlijn Leenders, marketeer van Toerisme Utrecht: "Dat doen we nu eens niet zelf, maar dat doen de deelnemers aan de battle. Inwoners van de stad worden zo ambassadeur van hun stad. Daar kunnen verrassende tips uitkomen waardoor je plekjes leert kennen waar je anders nooit van had gehoord." Naast de bekende trekpleisters zijn mensen steeds meer op zoek naar juist de tips van de bewoners uit de stad zelf.

*Playtest*
Utrecht versus Amersfoort is een zogenaamde playtest in aanloop naar de uiteindelijke Facebook app die wordt ontwikkeld om de battle te spelen. De playtest wordt in een besloten groep en op een openbare pagina gespeeld om te zien wat het beste werkt. De winnaar is de stad die de meeste punten verzamelt (bewijs, likes en delen leveren punten op). Iedere post moet altijd beeldmateriaal bevatten (foto of film) en een korte zin wat je wilt bewijzen voor welke stad.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws