Maak kennis met de ontvangers van Airbnb's $10M OMG! Fonds

Auteur: Redactie
Ondernemen 18 oktober 2022
Maak kennis met de ontvangers van Airbnb's $10M OMG! Fonds

Uit tienduizenden inzendingen van over de hele wereld zijn 100 aspirant ontwerpers, architecten, doe-het-zelvers en makers uit 23 landen gekozen om hun gekke ideeën tot leven te brengen als onderdeel van Airbnb's $10.000.000 OMG! Fonds. Ook de Nederlandse Jantine R. is een van de uitverkorenen, zij stuurde het idee voor een gigantische klomp-woning in.

Unieke en inspirerende ontwerpen

De winnende ideeën vielen op door hun unieke* en inspirerende ontwerp, duurzame overwegingen en nieuwe manieren om gasten een meeslepende ervaring te bieden. De winnaars ontvangen elk tot $ 100.000 USD om hun creaties mogelijk te maken en zullen in de loop van de komende tien maanden hun ruimtes ontwerpen, bouwen en uitrusten om gast-klaar te zijn in de zomer van 2023. Daarna zullen ze beschikbaar zijn onder de categorie WOW (buiten Nederland bekend als de OMG! Categorie) van Airbnb.

Speciale jury

De accommodaties zijn geselecteerd door een speciale jury bestaande uit; design en stijl icoon Iris Apfel, architect Koichi Takada, Airbnb Superhost Kristie Wolfe, en Airbnb VP Experiential Bruce Vaughn. Deze uitgebreide ideeën zullen naar verwachting de WOW categorie op Airbnb 100 keer meer bijzonder maken zodra deze woningen boekbaar zijn gemaakt op het platform. 

Airbnb Superhost Kristie Wolfe, zei: "Wat ongelooflijk bijzonder is het geweest om onderdeel te zijn van het OMG! Fonds jurypanel. Er waren zoveel inspirerende verhalen en bestemmingen waar ik nog nooit van had gehoord, die ik nu graag wil bezoeken. Ik ben zelf bouwer en kan dan ook niet wachten om deze ideeën tot leven te zien komen. Dit zijn meer dan alleen plaatsen om te overnachten, elk biedt een hele ervaring!"

Hosten op Airbnb

De OMG! Fonds ontvangers hebben een kans om de krachtige economische voordelen van Hosten op Airbnb te ervaren. Velen zijn hier al mee bekend, aangezien meer dan 50 procent momenteel al Host is. OMG! Fonds jurylid Kristie Wolfe ondervond dit zelf met haar wereldberoemde accommodatie, het Big Idaho Potato Hotel, waar ze destijds 32.000 dollar in investeerde. In minder dan drie jaar had ze met deze accommodatie 208.000** dollar verdiend.

Populaire ideeën

De tienduizenden inzendingen haalden inspiratie uit de diepten van de zee tot sciencefictionromans, maar bepaalde natuurlijke elementen en architecturale kenmerken bleken populair:

- 400 ideeën boden sterrenkijkervaringen

- 961 ideeën marcheerden op de maat van hun eigen trommel en verwerkten op de een of andere manier muziek

- 777 ontwerpen waren geïnspireerd op fruit

- 680 ideeën waren geïnspireerd op wijn

- 7.931 deelnemers stelden voor om zonnepanelen te gebruiken voor duurzame energie

- Hoog in de lucht, 1.214 ideeën hadden betrekking op boomhutten en 389 op hangende constructies

- 509 op paddenstoelen geïnspireerde inzendingen waren klaar om uit de aarde te schieten

De volledige lijst van de 100 OMG! Fonds ontvangers, is hier te vinden.

* Unieke accommodaties worden gedefinieerd door Hosts, deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot; boomhut, yurt, schuur, boot, kasteel, camping, hut, eiland, vliegtuig, herdershut, trein, boomhut, windmolen, yurt, etc.

** Host-inkomsten variëren sterk, afhankelijk van vele factoren, waaronder beschikbaarheid, prijs, acceptatie- en annuleringspercentages, bezettingsgraad en de vraag op de locatie van de accommodatie. Wereldwijd bedroeg de mediane verdiensten voor verhuurders in de WOW-categorie die tussen januari 2018 en mei 2022 actief waren op Airbnb iets meer dan $ 48.000 USD.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws