Nederlandse Green Key Certificaten worden uitgereikt in NH Krasnapolsky

8 februari 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten vandaag - donderdag 8 februari 2018 - worden de Green Key certificaten 2018 overhandigd uit handen van Ruud Koornstra, Nederlands eerste Energiecommissaris en voorzitter van de Groene Zaak.

Duurzame horeca en gastvrijheid, steeds belangrijker.

Met een Green Key certificaat dragen ondernemers bij aan de versterking van het duurzame imago van hun accommodaties, het imago naar overheden binnen de branche zelf, maar ook naar de markt. Voor consumenten wordt het met een Green Key logo steeds gemakkelijker een bestemming te kiezen waar duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van vergader, training- of congresaccommodaties en restaurants. De Green Key staat garant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Samenwerking Good Fish Foundation

Vandaag tekenen Good Fish Foundation en Green Key Nederland een samenwerkingsovereenkomst. Green Key streeft naar een menukaart met duurzame producten en ingrediënten. Daar hoort ook verantwoorde vis bij. De Good Fish Foundation werkt aan de verduurzaming van visserij en visconsumptie. De samenwerking houdt onder andere in dat Green Key gecertificeerde bedrijven adviezen krijgen in de keuzen van de chef kok aangaande visgerechten. In het certificeringsschema van Green Key wordt gestuurd op duurzame vis op de kaart.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Airbnb
Airbnb viert tienjarig bestaan

Airbnb bestaat sinds afgelopen weekend tien jaar. In deze tien jaar heeft het platform meer dan 300 miljoen gasten ontvangen in meer dan 81.000 steden en 191 landen. De afgelopen tien jaar zijn er veel accommodaties op het platform bijgekomen en hebben wij van Hospitality Management het fenomeen do...

Advertorial
B&B's laten online nog veel kansen onbenut

Online zichtbaarheid is in deze tijd essentieel en bepaalt het succes van je B&B. Als jouw ideale gast je niet kan vinden, of je website is erg verouderd, dan gaan ze naar de concurrent. Wat zoekt jouw ideale gast? Jouw ideale gast wil in korte tijd alle noodzakelijke informatie kunnen vin...

Columns
Column: tijd voor mezelf... Of toch niet?

Yvonne Rengelink en Jos Swagemakers zijn de bevlogen eigenaren van B&B Logement No5 in Assen. Vanaf nu houden zij je maandelijks op de hoogte van de gebeurtenissen en ontwikkelingen in hun B&B, die vorig jaar bekroond werd als 'beste bed & breakfast van Nederland'. Ik denk zo...

Wet- en regelgeving KHN
KHN wil verbod op pariteitsclausule

Er lijkt een sneeuwbaleffect te zijn ontstaan op het verbod van pariteitsclausules. Na Duitsland, Frankrijk, Italië, België en Oostenrijk heeft ook Zweden toegestemd met een verbod. De pariteitsclausule houdt in dat hotels via de eigen kanalen geen lagere prijs mogen aanbieden dan op de bo...

trends Personeel Ondernemen
"Het personeelstekort zit de groei binnen de sector in de weg."

De zonnige stemming in de horeca en recreatie zet verder door. Het mooie weer van het voorjaar zorgt vooral bij strandhoreca en vakantieparken voor een extra positief sentiment. Maar dat het goed gaat, betekent ook dat het tekort aan personeel een steeds groter issue wordt voor ondernemers. De Rabob...

Drinks Wijn
Trend: rode wijn kun je prima koelen

De rode wijn heeft het bij deze tropische temperaturen zwaar; men bestelt dan eerder een glas gekoelde rosé of witte wijn. Toch kan ook rode wijn uitstekend gekoeld geserveerd worden, maar daarbij dient wel rekening te worden gehouden met een aantal factoren. Koelen van rode wijn... Daar r...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: