Onthaasten bij B&B Het Arrangement: Fris en Vief weer naar huis

Auteur: Jorine de Bruin
Interview 22 april 2022
Onthaasten bij B&B Het Arrangement: Fris en Vief weer naar huis

'Het Arrangement’, een heerlijke plek om te onthaasten en om vitaler weer naar huis te gaan. Genieten van de typische Zeeuwse lucht, gebruik maken van de arrangementen, even ontspannen aan de Oosterschelde, genieten van de rust, niets hoeven en alles kunnen.

Jacco, Marjolein, Merijn en Frederique. Oftewel de familie Filius, fantaseerde met enige regelmaat over een B&B en liet deze uitdaging werkelijkheid worden. Die werkelijkheid kreeg de naam B&B Het Arrangement.

Toeristisch dorpje

“Doordat er een mooi pand te koop stond, zijn wij gaan nadenken over de mogelijkheden. Het leek in eerste instantie niet voor ons weggelegd. Toch zijn we met de bank gaan praten. Hieruit volgde een mooi businessplan, waardoor ons enthousiasme alleen maar groeide. Over de locatie hoefden we niet lang na te denken. Het pand ligt aan de mooiste straat van Wemeldinge, de Dorpsstraat. De koop bleek toch mogelijk en zo zijn we onze B&B begonnen”, vertellen B&B-eigenaren Jacco en Marjolein. "Wij woonden al met ons gezin in Wemeldinge en wilden hier niet weg. Daarnaast is Wemeldinge een toeristisch dorpje aan de Oosterschelde, waar best wat toeristen verblijven.”

Natuurpark

Wemeldinge is een gemoedelijk dorp in Zuid-Beveland, waar iedereen je nog goedendag zegt wanneer je voorbij loopt. Het grenst aan natuurpark Oosterschelde. Het prachtige heldere water met alles wat erin leeft en groeit vind je nergens anders. Een uniek stukje natuur waar je fijn kunt recreëren. Het heeft niet de drukte van andere Zeeuwse badplaatsen, maar is een goede uitvalsbasis om Zeeland te ontdekken. Wandelen, fietsen, duiken kan in de directe omgeving. Met 30 minuten rijden zit je in Walcheren of in Antwerpen. Het dorp is voorzien van negen restaurants, een supermarkt en wat lokale winkels zoals de slager en de drogist. Alles is te voet te bereiken. “Er komen bij ons veel jonge gezinnen en stellen uit de stad met een leeftijd van 25 tot 60 jaar. Zowel Nederlanders, Duitsers en Belgen bezoeken onze B&B.”

'Het Arrangement’ onderscheid zich door de strakke, moderne en toch warme inrichting van de studio’s. Ze zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, waardoor gasten zich helemaal kunnen terugtrekken. “Je kunt verschillende arrangementen boeken, ze zijn speciaal op de omgeving ingericht. Je kunt bijvoorbeeld Oesters rapen, varen met de rondvaart of zeilen op de Oosterschelde. Of wat dacht je van een tennisles of een heerlijke proeverij?”

Verrassingen

“Gasten kunnen kiezen of ze zelf een ontbijtje maken of die bij ons reserveren. Wij kiezen bewust voor een betaalbaar ontbijt. Het ontbijt bestaat uit afgebakken broodjes, vers fruit, verse jus d’orange, yoghurt en beleg van de ambachtelijke slager. Het gaat er bij ons niet om wat ze krijgen, maar hoe ze het krijgen. Mensen zijn vaak aangenaam verrast.”

“De dag begint regelmatig met het maken en serveren van het ontbijt. Om 11 uur checken de meeste gasten uit en beginnen wij met de schoonmaak. Dit neemt per studio zo’n anderhalf uur in beslag. Vaak is de studio eerder klaar dan de inchecktijd om 17.00 uur. Als dat zo is, sturen wij de volgende gasten een berichtje dat ze eerder welkom zijn. Een aangename verrassing.

Wanneer de gasten arriveren, nemen we vaak de tijd om elkaar te leren kennen. Dat zorgt voor een ontspannen en welkome sfeer. Doordat we de tijd nemen voor een persoonlijk praatje, wordt dit vaak goed beoordeeld. Van de reviews leer je wat gasten belangrijk vinden.”

“Tussen alle bedrijven door worden de boekingen verwerkt in onze eigen administratie en op de verschillende boekingssites. De inkoop en administratie horen daar uiteraard ook bij.

Onze hoofdtaak op een dag bestaat uit het runnen van een gezin en onze banen. Daarnaast komt de B&B. Het is altijd passen en meten om de planning rond te krijgen. Dit doen we samen, waardoor we soms de hele dag aan het afstemmen zijn.”

Flesje Zeeuwse lucht

“Wij zijn onze B&B gestart in de COVID tijd. Dit was een bijzondere ervaring, vooral omdat we niet wisten hoe het er normaal aan toe zou gaan. Het thuiswerken en de lockdowns zorgde ervoor dat de menselijke contacten werden teruggedrongen. Juist het ontvangen van de gasten voor de B&B heeft ons erdoor geholpen. We hadden elke keer weer enthousiaste nieuwe ontmoetingen met ieder een eigen verhaal. Dan besef je dat je keer op keer energie krijgt van je gasten, en dat vier keer per week. Wat een rijkdom.”

“Onlangs was er een gast die allemaal flesjes aan het vullen was met Zeeuwse lucht, die hij vervolgens mee naar huis (Duitsland) nam. Daar hebben we toch wel even plezier om gehad.”

Reserveren

“Via Booking, AirBnB, Allyourz en onze eigen website kun je een overnachting bij onze B&B boeken. Veruit de meeste reserveringen komen via Booking. Dit werkt heel goed. Allyourz is een nieuw Zeeuws platform wat nog bekendheid moet genereren. Hier worden niet alleen overnachtingen aangeboden, maar o.a. ook activiteiten in de omgeving. De meeste gasten reserveren een paar weken voor aankomst.”

De familie Filius omschrijft hun gastenverblijf als ‘schoon, modern, sfeervol, gastvriendelijk en mooi’. “Dit zijn de belangrijkste kenmerken van onze studio's. Gasten zijn vaak enthousiast over de styling, de kleuren en het gemak dat de studio’s bieden.”

Ook logeren bij Het Arrangement? Stuur een mail naar info@hetarrangement.nl of bel 031-653367270.

Meer informatie: www.hetarrangement.nl

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

 

Overig nieuws