Open huis en nieuwe kamer B&B Woldstee

27 mei 2016
Open huis en nieuwe kamer B&B Woldstee

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni houdt B&B Woldstee open huis. De B&B is uitgebreid met een vijfde kamer: de Grutto-kamer. Uiteraard zijn de andere
vier kamers en de werkruimte zijn dan ook te bekijken.

*Circulair*
De Grutto-kamer is gebouwd volgens het cradle-to-cradle idee. Dat wil zeggen volledig circulair. De materialen/grondstoffen zijn uitneembaar voor later hergebruik, zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast zijn de materialen zorgvuldig gekozen: verantwoord hout, natuurlijke vlaswolisolatie, wandplaten met een C2C silver certificaat, gezonde wandafwerking, dit alles in een ademende wandopbouw. Er zijn geen chemicaliën gebruikt, geen kit, primers, en synthetische verven. Alle bevestigingen zijn te demonteren.

De Grutto-kamer kijkt uit over de Koningslaagte, een beschermd natuurgebied van het Groninger Landschap dat bekend staat om de honderden grutto’s die er in het voorjaar komen broeden. Dat verklaart meteen de naam van de kamer.

*Midzomerfestival*
Een leuke, niet geheel toevallige bijkomstigheid is dat de buren, Buitenplaats Reitdiep van het Groninger Landschap, op deze dagen hun jaarlijkse Midzomerfestival houden. Naast een streekproductenmarkt vinden er allerlei natuuractiviteiten plaats, zoals slootje springen, waterbeestjes vissen, uilenballen pluizen, brood bakken en een nepkoe melken. Het is wellicht leuk om dit met het open huis van B&B Woldstee te combineren.

Iedereen is welkom tijdens het open huis bij B&B Woldstee:
Data: zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Adres: Wolddijk 103a, 9738 AD Groningen
Aanmelden is niet nodig

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws