Passie voor Bed & Breakfasts blijft groeien

Auteur: Redactie
Mensen Ondernemen 24 augustus 2023
Passie voor Bed & Breakfasts blijft groeien

Nederland is gek op B&B Vol Liefde. Dat blijkt niet alleen uit de kijkcijfers van RTL4, maar ook uit de statistieken van BedandBreakfast.nl. Daarin is te zien dat er volop wordt gezocht naar de deelnemende B&B's en de plaatsen waar deze gevestigd zijn. Daarnaast is het aantal nieuwe B&B's met ruim 114 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Debbie populair

Dat er veel wordt gezocht naar de deelnemende B&B's verbaast Hanny Arens, oprichter van BedandBreakfast. eu B.V. helemaal niet. "Op onze websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu zien we steevast een piek in het verkeer rondom tv-programma’s als B&B Vol Liefde en Bed & Breakfast. Mensen zijn toch nieuwsgierig wat een kamer kost, of ze willen een reservering maken. Wat dit seizoen opvalt bij B&B Vol Liefde, is de grote interesse in de B&B van kandidaat Debbie en haar vestigingsplaats Sant Andreu del Terri. In vergelijking met de andere deelnemers, staat zij met stip bovenaan."

De redactie van Bed&Breakfast interviewde Debbie in 2013. Lees het interview hier. 


Bron: RTL

Positief effect

Deelname aan een programma kan een positief effect hebben, dit geldt voor zowel de deelnemers als de omringde B&B's. Uit de statistieken van Bedandbreakfast.eu blijkt dat 57 procent van de B&B Vol Liefde fans interesse heeft in een verblijf in Sant Andreu del Terri, waar de B&B van Debbie is gevestigd. De tweede en derde positie zijn voor Marjan in Budens (21 procent) en Walter in Troche (12 procent). Daarna volgen de bestemmingen van Bram in Norrhult (6 procent), Petri in Monclar (3 procent) en Martijn in Hua Hin met 1 procent.
Joy en Leendert zijn niet geregistreerd op Bedandbreakfast.eu.

Het starten van een bed and breakfast is een droom die steeds vaker waar wordt gemaakt, dit valt ook Arens op. "Traditioneel gezien besluiten veel mensen na de zomer het roer om te gooien en een B&B te beginnen. B&B-programma’s dragen daar zeker aan bij. Op onze internationale website Bedandbreakfast.eu is het aantal jaarabonnementen in de afgelopen periode met 114 procent gestegen ten opzichte van 2022. Tegelijkertijd zien we op Bedandbreakfast.nl een toename van 50 procent meer bezoekers dat specifiek zoekt naar informatie over het starten van een B&B in Nederland. Alles bij elkaar opgeteld is de liefde voor B&B’s dus groter dan ooit!"

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws