Reallife: “We hebben vijf boekingen achter de rug” (deel 16)

Auteur: Juan Kort
reallife Ondernemen 4 april 2024
Reallife: “We hebben vijf boekingen achter de rug” (deel 16) Kamer 1

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week vertelt Kok over de eerste gasten die ze hebben ontvangen.

Het gaat goed! De B&B-kamers waren gereed op het moment dat wij onze eerste gasten ontvingen. Inmiddels hebben we vijf boekingen achter de rug. De eerste gasten waren twee vriendelijke en rustige dames. Nadat we alles hadden uitgelegd, verliep hun verblijf soepel. Ze hadden drie nachten geboekt om in de omgeving eropuit te kunnen gaan. Bij vertrek waren zij tevreden en gaven ons een acht op Booking.com. In de andere kamer verbleven twee gasten drie nachten voor een Paasweekend. Hun verblijf verliep ook soepel. Ze genoten van de accommodatie, de omgeving en het ontbijt. Ook zij hadden geen klachten. Alle gasten hebben ’s ochtends in de gezamenlijke ruimte genoten van het ontbijt. Matthieu zorgde voor de vleeswaren en de kaas en ik voor broodjes, verse jus d’orange en vers fruit.


Kamer 1

Er zijn nog een paar dingen die moeten worden aangepakt, zoals het installeren van afzuigsystemen in de badkamers en de afwerking van de gang. Daar moeten we nog vloerbedekking leggen, het plafond repareren, de muren verven en ervoor zorgen dat de verlichting werkt. Matthieu brengt dat dit weekend in orde. Op Werkspot hebben we een opdracht uitstaan om de verlichting in de gezamenlijke ruimte te installeren; daar is nu tijdelijke verlichting. Tijdens de verblijven kwam er veel op mijn bord terecht, omdat Dennis en Matthieu het te druk hadden met andere zaken. Ik vind dat vanaf nu de taken beter verdeeld moeten worden.


Kamer 1

Voorlopig houden we onze andere banen aan. Momenteel werk ik vier dagen per week, maar misschien ga ik een dag minder werken. In principe is onze B&B elke dag open, maar we overwegen om alleen in de weekenden gasten te ontvangen. Voor komend weekend staan er drie boekingen. We hanteren nu geen minimum verblijf, maar omdat ik veel tijd besteed aan het schoonmaken van de kamers voeren we misschien een minimumverblijf van twee of drie nachten in. Voor mei hebben we ook aardig wat boekingen binnen. Inmiddels weten we dat veel reserveringen ook lastminute gemaakt worden. We gaan het zien!

Doreen Kok

Lees hoe B&B de Pinguïn is gestart in het eerste deel van Reallife. Alle delen vind je via deze link.


De gezamenlijke ruimte


Kamer 1

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws