TEK-regeling opent op 21 maart

Auteur: Redactie
Overheid KHN 2 maart 2023
TEK-regeling opent op 21 maart

Op 21 maart opent de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen die relatief veel energie verbruiken en geraakt zijn door de hogere energieprijzen. 

Je kunt TEK aanvragen van 21 maart 2023 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

- Je energiekosten bedragen minimaal 7% van je totale omzet (energie-intensiteitseis);
- Je bent mkb’er volgens de mkb-toets van de Europese Commissie;
- Je hebt een zakelijk energiecontract dat op naam van jouw onderneming is afgesloten;
- Je onderneming is uiterlijk 31 december 2022 bij KVK ingeschreven.

Je kunt ook alvast aan de hand van een rekenformule bereken of je in aanmerking komt voor de TEK-regeling. Deze vind je op de website van de RVO. Lees voor meer informatie ook het artikel dat KHN hier eerder over schreef.

Webinar op 14 maart

Heb je nog vragen over de TEK-regeling? Bijvoorbeeld hoe het precies werkt en wat je nodig hebt voor de aanvraag? Volg dan op 14 maart van van 10.00 tot 11.00 de webinar van de RVO over dit onderwerp. Je kunt tijdens de webinar ook direct je vragen stellen. Lees hier meer over en meld je direct aan. Kun je er niet bij zijn? De webinar is terug te kijken op www.rvo.nl/tek.

Dit bericht komt van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Overig nieuws