Uitblinkers: Vijf vragen aan B&B Passage in Driebergen

26 juni 2017 | José Mast

Beginners en oudgedienden sieren de lijst van Het Beste Bed & Breakfast van Nederland. Allemaal werken ze hard aan hun eigen gastvrijheidsaanpak in vijf totaal verschillende omgevingen. De komende vijf weken plaatsen een interview met één van deze uitblinkers. Vandaag: B&B Passage in Driebergen. 

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE UITGAVE VAN BED & BREAKFAST

B&B Passage in Driebergen

Aantal tulpen: 1
Aantal kamers: 2 à 3
Kamerprijs: €65 à €75 
Begonnen in: 2014
Bezetting: 80%

Wat onderscheidt B&B Passage van de concurrent?
Paul Pas: "B&B Passage is een groene b&b. We vangen het hemelwater zelf op, we hangen de was heet op onder het afdak, zodat we nauwelijks een droger nodig hebben en ook niet hoeven te strijken. Het eten dat we overhouden gaat naar onze eigen kippen en het ontbijt is vrijwel volledig biologisch. We onderscheiden ons ook op het gebied van gastvrijheid: een welkomstbordje op naam bij de ingang, een flexibele in- en uitchecktijd en een warm welkom met koffie en thee."

Wat is er verbeterd bij de laatste verbouwing/restyling?
"Bij de start in 2014 hebben we de muren geïsoleerd voor de verhoging van comfort en kostenbesparing. Onlangs hebben we de tv in de benedenkamer vervangen door een digitale en deze opgehangen, waardoor er meer ruimte kwam voor een koffie- en theehoek."

Welk type gast is uw doelgroep? 
"Zeventig tot tachtig procent van onze gasten is zakelijk. Ze komen hoofdzakelijk maandag tot en met vrijdag. In de weekenden en in vakantieperioden hebben we meer gasten die bijvoorbeeld op familiebezoek gaan en wandelaars en fietsers. Nederlandse toeristen komen vooral voor de Utrechtse Heuvelrug en de stad Utrecht, buitenlanders vooral voor Amsterdam en Utrecht."

Wat is uw succesvolste arrangement? 
Geen arrangementen.

Welke promotiekanalen gebruikt u?
"Bedandbreakfast.nl, onze eigen website, Facebook, VVV, folders verspreiden bij bedrijven in de omgeving."

Lees hier de Uitblinker van vorige week: Logement No5 in Assen

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Hotel Achtergronden
Onderzoek hygiëne in hotels: vijfsterrenhotels viezer dan driesterrenhotels

Of het nu voor een familievakantie of een zakenreis is, de kans is groot dat je in de toekomst in een hotel verblijft. Hoewel je bepaalde aspecten van de accommodatie kunt aanpassen, blijft één factor buiten je controle: het aantal ziektekiemen op de kamer. Hoe 'bacteriebeladen' zijn hotelkam...

Achtergronden
Sommige hotels laten geen geleidehonden toe

Mensen met een functionele of psychische beperking kunnen met de hulp van een geleidehond zelf boodschappen doen, naar de dokter gaan of een uitje ondernemen. Ondanks de wettelijke bepaling dat een geleidehond altijd welkom is, geeft veertig procent van de geleidehondgebruikers aan het afgelopen jaa...

Internationaal Tech
Robots ontslagen bij Japans robothotel

Het Japanse hotel Henn-na heeft de helft van haar 243 robotwerknemers de deur gewezen, zo meldt The Wall Street Journal. Dit gebeurde nadat bleek dat de robots juist zorgden voor meer menselijke arbeid in het hotel, in plaats van minder werk(druk) voor de menselijke personeelsleden. In de Amerika...

Awards Booking.com Internationaal
Rust is meest gastvriendelijke bestemming van Duitsland

Vorige week heeft Booking.com voor de zevende keer de 'Guest Review Awards' vergeven. Niet alleen accommodaties maakten kans op zo'n award, voor het eerst werden ook overzichten gepresenteerd van de meest gastvriendelijke plaatsen per land. In Duitsland eindigde Rust, de thuishaven van E...

Hotel Achtergronden
De turndownservice in hotels en B&B's is goud waard

De turn down service (of turndownservice) is een essentieel onderdeel van de gastenbeleving in hotels, B&B's en zelfs in sommige Airbnb properties. Het zal wellicht niet lang meer duren totdat ook vakantieparken de turn down service, zoals we die in hotels kennen, uitbreiden. Onder deze serv...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: