Wifi-blokkade: Marriott krabbelt terug

Hotelketens 16 januari 2015
Wifi-blokkade: Marriott krabbelt terug

Marriott stopt met het blokkeren van persoonlijke wifi-hotspots en zogenoemde mifi-routers. Marriott maakte dit bekend in een verklaring. In 2014 diende het bedrijf een verzoek in bij toezichthouder FCC om te bekijken of Marriott persoonlijke wifi-netwerken mag blokkeren.

*Lagere kosten*
Hotelgasten gebruiken hun smartphone om internet op hun laptop te krijgen een mifi-router kan voor relatief lage kosten de gast van internet voorzien. Volgens Marriott zorgt dit voor een 'kwetsbare situatie'. Bovendien zou het risico op cyberaanvallen groter zijn. De hotelketen ging daarom deze persoonlijke netwerken blokkeren als veiligheidsmaatregel.

*Woest*
Hotelgasten en bedrijven als Google en Microsoft reageerden woest. Critici menen dat Marriott gasten tegen betaling wifi bij het hotel laat afnemen.

*Hangende pootjes*
Marriott stelt nu: "We luisteren naar onze klanten en zullen het niet langer voor gasten onmogelijk maken om hun eigen wifi-apparaten te gebruiken in onze hotels. Marriott blijft toegewijd aan de bescherming van veilige wifi-toegang en zullen de FCC blijven vragen om hulp en advies over welke beveiligingsmaatregelen geschikt zijn."
 

Overig nieuws