Reallife: De familie komt terug van vakantie…(deel 4)

Auteur: Juan Kort
reallife 19 oktober 2023
Reallife: De familie komt terug van vakantie…(deel 4)

In de rubriek 'Reallife' op deze website volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Mathieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week komt de familie terug van vakantie, en is de verbouwing al in volle gang…

Dagboek Doreen Kok – 19 oktober 2023

De vakantie op Gran Canaria was heerlijk. Door een saharawind was het erg heet, rond de 37 graden. Met een huurauto hebben we op het eiland rondgereden. Voor de rest hebben we in het zwembad gelegen en zijn we heerlijk uitgerust. Voor de B&B kwamen we mooie keramieken tegels tegen met verschillende cijfers en letters erop. Het leek ons leuk voor op de deuren, maar we besloten dat de mediterraanse stijl toch niet bij de rest past.

De hele terugreis waren we natuurlijk erg nieuwsgierig hoe we de (toekomstige) B&B aan gingen treffen vanwege de verbouwing. Toen we thuiskwamen, stond ons hele terrein vol met drie containers voor de verbouwing en een grote zandhoop. We hadden zelfs moeite om een parkeerplek te vinden. Nu is één container weg, maar de zandhoop is groter geworden. Alle stoeptegels die in het gebouw lagen, zijn keurig opgestapeld om te worden hergebruikt op het terras.

Ze zijn inmiddels klaar met de sloopwerkzaamheden. Vrijdag wordt het beton gestort. Er ligt al vloerisolatiemateriaal op de grond en de waterleiding en het riool zijn aangelegd. Het lijkt allemaal goed te gaan tot nu toe! De aannemer is zeer te spreken over de voortgang, en zegt zelfs voor te lopen. Dat komt omdat hij geen rare dingen is tegengekomen.

We blijven vol goede moed, ook al werd ik na de vakantie ziek en heb ik daardoor het hele weekend platgelegen. Daarom kon ik me niet veel bemoeien met het verbouwproces. Inmiddels voel ik me weer goed. Wat er verder moet gebeuren is het bouwen van de website voor de B&B. De websitebouwer was druk, maar binnenkort gaan we goed bespreken hoe we het gaan opzetten zodat het daarna de lucht in kan. Het plan is om op 1 januari 2024 open te gaan, en daar hebben we wel boekingen voor nodig. Vanaf half december komen proefslapers de B&B uittesten. Op Gran Canaria hebben we leuke mensen ontmoet die dat willen gaan doen!

De bedden zijn besteld bij een beddenwinkel en de keuken bij een keukenboer. Onze eigen bank willen we in de B&B plaatsen, en voor onszelf een nieuwe kopen. Voor de rest van de benodigde meubels kunnen we gebruikmaken van wat we zelf nog in ons bezit hebben. Wellicht dat we nog kleine bankjes voor op de kamers kopen. Voor de badkamermeubels bezoeken we binnenkort een woonwinkel.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws