Slecht nieuws: wijn wordt echt duurder volgend jaar

30 augustus 2017 | Thijs Jacobs

In juli werd er al voor gewaarschuwd, maar de boze droom van iedere wijnliefhebber is waarheid geworden. De wijnoogst in Europa is voor een groot deel mislukt vanwege extreem weer. 

Wanneer begin volgend jaar de productie van 2017 op de markt komt, zal de consument het in de portemonnee gaan merken. Frankrijk verwacht in 2017 zelfs 18 procent minder wijn te produceren vergeleken met het voorgaande jaar. In bepaalde gebieden in Spanje ligt dat percentage nog hoger.

Hoeveel duurder wordt wijn?

Bij goedkopere wijnen gaat het om een prijsverhoging van vijftig tot zestig cent, terwijl je bij duurdere wijnen straks enkele euro's duurder uit bent. Naar verwachting zijn het vooral de wijnboeren die de ergste klappen opvangen. Naar verluidt hanteren supermarkten de 'magische grens' van 3,44 euro als gemiddelde prijs voor een fles wijn. Als wijn gemiddeld duurder is, dan haakt de consument af. Ilja Gort vertelde in het AD dat hij verwacht dat supermarkten de wijnboeren 'gaan uitknijpen' en dat er meer wijn wordt geïmporteerd uit landen zoals Chili en Argentinië. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Columns Blog
Column: een quicky

Mijn huis heeft familiekamers, dus wordt over het algemeen bezocht door sportieve buitenmensen met kinderen. Behalve dat ik op seksgebied een preutse muts ben, heb ik ook in mijn huis nooit echt dingen meegemaakt die seksgericht zijn. Oh ja: misschien een keertje tijdens een nieuwsjaarfeestje, toen ...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Interview Longread
'Voor je het weet ben je slaaf van je gast'

Een miljoen mensen loopt met idee om ooit een B&B of camping te beginnen. Nóg meer mensen zitten voor de buis voor een aflevering van Ik Vertrek, Chateau Meiland of Bed and Breakfast. En als je dan die felbegeerde droomplek hebt, wil je deze graag succesvol maken. Maar een inspirerend boe...

Achtergronden Tech
7 revenue management tips

Stan Josephi - Senior Lecturer Revenue Management aan de BUAS - geeft zeven waardevolle tips over revenue management. Josephi verzorgt, speciaal voor hotelprofessionals, een tweedaagse masterclass revenue management (27 november en 18 december 2019). Klik hier om je aan te melden! 7 revenue manag...

Amsterdam Tech
Drone obers in Amsterdams hotel

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar schrap want het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je diner geserveerd krijgt door een drone. Vandaag testte YOTEL, een innovatief hotel dat komende ...

Economie KHN
Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop; OTA's, WAB en toerisme

De Nederlandse horecatop verzamelde zich gisteren in Den Haag. Niet op het Malieveld om te demonstreren, maar in het Mauritshuis om te discussiëren over de toekomst van de branche. Samen met premier Mark Rutte werden de uitdagingen besproken tijdens het allereerste Meesterwerkevent van de Konin...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: