Uitblinkers: Vijf vragen aan Bij de Jongens in Utrecht

Auteur: José Mast
17 juli 2017
Uitblinkers: Vijf vragen aan Bij de Jongens in Utrecht

Beginners en oudgedienden sieren de lijst van Het Beste Bed & Breakfast van Nederland. Allemaal werken ze hard aan hun eigen gastvrijheidsaanpak in vijf totaal verschillende omgevingen. De afgelopen vijf weken plaatste wij interview met één van deze uitblinkers. Vandaagde laatste: Bij de Jongens in Utrecht.

Bij de Jongens in Utrecht

Aantal tulpen: inmiddels 3 (maar prijswinnaar in categorie 2 tulpen)
Aantal kamers:  4
Kamerprijs:  €110
Begonnen in: 2015
Bezetting: 60%

Wat onderscheidt Bij de Jongens van de concurrent? 
Sander Haarsma-Bakker: "De locatie kan niet beter: recht onder de Dom. Groot voordeel is dat we beneden de lunchroom Anne & Max hebben, waar de gasten ook ontbijten. Daardoor kunnen we een ruime keuze bieden, in dezelfde sfeer als de b&b."

Wat is er verbeterd bij de laatste verbouwing/restyling?
"Voor de start hebben we het pand grondig verbouwd, dus alles is nog up-to-date. We hebben wel de voorzieningen in de badkamer uitgebreid: föhns, extra haakjes en nieuwe lampen."

Welk type gast is uw doelgroep? 
"Gemengd, zowel zakelijk als dagjesmensen. Er komen ook veel buitenlanders – Belgen, Duitsers, Amerikanen, Canadezen, Australiërs – die Utrecht, Amsterdam en Den Haag bezoeken. Soms overnachten ze in drie steden, soms doen ze alles vanuit Utrecht."

Wat is uw succesvolste arrangement? 
"Uitgebreid ontbijt bij Anne & Max is altijd inbegrepen."

Welke promotiekanalen gebruikt u? 
"Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu, Airbnb, Instagram en Facebook. De waterfietsen in de Oude Gracht hebben stickers van Anne & Max en Bij de jongens. Dat levert wel eens last minutes op."

Andere Uitblinkers teruglezen?

- Logement No5 in Assen
- B&B Passage in Driebergen
- Erve Naatsboer in Overdinkel
- Pension de Appelgaard in Culemborg

Overig nieuws