Uitblinkers: Vijf vragen aan Erve Naatsboer in Overdinkel

3 juli 2017 | Roy Spijker

Beginners en oudgedienden sieren de lijst van Het Beste Bed & Breakfast van Nederland. Allemaal werken ze hard aan hun eigen gastvrijheidsaanpak in vijf totaal verschillende omgevingen. De komende vijf weken plaatsen een interview met één van deze uitblinkers. Vandaag: Erve Naatsboer in Overdinkel. 

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE UITGAVE VAN BED & BREAKFAST

Erve Naatsboer in Overdinkel

Aantal tulpen: 4
Aantal kamers:  Woonboerderij en Finse cottage
Prijs: €90 en €75
Begonnen in: 2009
Bezetting: 180 à 200 overnachtingen in 9 maanden

Wat onderscheidt Erve Naatsboer van de concurrent? 
Ellen Bijkerk-Jansink: "We zijn belevingsbrengers met een eigen filosofie. Joop en ik heten onze gasten altijd welkom met een eigen gebakken taartje. We bieden ’s avonds graag een wijntje aan en gasten mogen altijd bij ons binnenlopen. Ons 4-gangenontbijt op een etagère is veel geroemd. We bieden een verse smoothie, een crêpe Suzette en/of omelet, biologisch brood, kaas, vleeswaren en zuivel. Wat overblijft, nemen de gasten mee. Ook de melk, in een afsluitbare beker. Als de helft van de wereld niks heeft, waarom zouden wij het dan weggooien?"

Wat is er verbeterd bij de laatste verbouwing/restyling?
"Vorig jaar hebben we een grijze Zen-kamer gemaakt met Engels behang en vloerbedekking. De Finse cottage hebben we wit geverfd , ook de vloer is wit, zodat er zo min mogelijk prikkels zijn: geen tv, geen muziek en wifi alleen op de veranda. Gasten die willen ontstressen waarderen dat."

Welk type gast is uw doelgroep? 
"Vooral babyboomers: mensen die wat meer te besteden hebben en graag meerdere keren per jaar meer dan drie dagen komen."

Wat is uw succesvolste arrangement? 
Geen arrangementen.

Welke promotiekanalen gebruikt u? 
"Bedandbreakfast.nl, VVV, Facebook. We hebben geen eigen website, omdat we ervan uitgaan dat gasten die bij ons horen ons toch wel vinden. Facebook heeft ons wat dat betreft heel veel gebracht."

Andere Uitblinkers teruglezen? 
- Logement No5 in Assen
- B&B Passage in Driebergen

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Hotel Achtergronden
Onderzoek hygiëne in hotels: vijfsterrenhotels viezer dan driesterrenhotels

Of het nu voor een familievakantie of een zakenreis is, de kans is groot dat je in de toekomst in een hotel verblijft. Hoewel je bepaalde aspecten van de accommodatie kunt aanpassen, blijft één factor buiten je controle: het aantal ziektekiemen op de kamer. Hoe 'bacteriebeladen' zijn hotelkam...

Achtergronden
Sommige hotels laten geen geleidehonden toe

Mensen met een functionele of psychische beperking kunnen met de hulp van een geleidehond zelf boodschappen doen, naar de dokter gaan of een uitje ondernemen. Ondanks de wettelijke bepaling dat een geleidehond altijd welkom is, geeft veertig procent van de geleidehondgebruikers aan het afgelopen jaa...

Internationaal Tech
Robots ontslagen bij Japans robothotel

Het Japanse hotel Henn-na heeft de helft van haar 243 robotwerknemers de deur gewezen, zo meldt The Wall Street Journal. Dit gebeurde nadat bleek dat de robots juist zorgden voor meer menselijke arbeid in het hotel, in plaats van minder werk(druk) voor de menselijke personeelsleden. In de Amerika...

Awards Booking.com Internationaal
Rust is meest gastvriendelijke bestemming van Duitsland

Vorige week heeft Booking.com voor de zevende keer de 'Guest Review Awards' vergeven. Niet alleen accommodaties maakten kans op zo'n award, voor het eerst werden ook overzichten gepresenteerd van de meest gastvriendelijke plaatsen per land. In Duitsland eindigde Rust, de thuishaven van E...

Hotel Achtergronden
De turndownservice in hotels en B&B's is goud waard

De turn down service (of turndownservice) is een essentieel onderdeel van de gastenbeleving in hotels, B&B's en zelfs in sommige Airbnb properties. Het zal wellicht niet lang meer duren totdat ook vakantieparken de turn down service, zoals we die in hotels kennen, uitbreiden. Onder deze serv...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: